BLOG

Organiseer je bruiloft met Zank You

By | Blog

De voordelen van het gebruiken van Zankyou’s online cadeaulijst

Het maakt niet uit of jij net ten huwelijk gevraagd bent of inmiddels de eerste dingen voor jouw bruiloft al geregeld hebt. Wij hebben een TOP tip die we maar wat graag met je willen delen, namelijk: Zankyou.

Deze online trouwwebsite heeft antwoord op al jullie vragen omtrent de bruiloft, biedt de mogelijkheid voor een online cadeaulijst en maakt het plannen van de bruiloft nóg leuker! Hoe dit werkt, wat de voordelen zijn en waarom jullie nu een account aan willen maken leggen wij je in dit artikel uit.

Online cadeaulijst

Ken je dat? Dat moment dat je aankomt op een verjaardag en plots ziet dat een ander hetzelfde cadeau idee als jij had. Vervelend! Het is natuurlijk hartstikke lief dat mensen je een cadeau willen geven, maar het dubbel krijgen is jammer. Daarom komt Zankyou met de online cadeaulijst. Door middel van deze lijst hebben jullie alle cadeaus op één plek en zal er niemand zijn die hetzelfde cadeau geeft.

Dit werkt als volgt. Door middel van jullie eigen trouwwebsite (meer informatie hierover volgt later in het artikel) laten jullie aan de gasten weten wat voor cadeau jullie graag zouden willen ontvangen. De gasten kunnen nu online aankruisen welk cadeau ze jullie graag willen geven en maken hiervoor geld over naar jullie als bruidspaar. Dit geld komt op een gezamenlijke rekening te staan waar jullie toegang tot krijgen na de bruiloft.

Op deze manier kunnen de gasten gemakkelijk een bijdrage leveren en kunnen jullie uiteindelijk met het geld doen wat jullie willen. Denk aan die mooie huwelijksreis of wellicht een extra kamer in jullie nieuwe huis! Ook voor de internationale gast is dit een handige tool. De online cadeaulijst van Zankyou is namelijk beschikbaar in alle valuta en dus gemakkelijk te gebruiken voor alle nationaliteiten.

Online database van leveranciers

Naast een online cadeaulijst heeft Zankyou ook een enorme online database van leveranciers in de trouwindustrie. Als jullie nog opzoek zijn naar die cateraar die je het water in de mond doet lopen, een bloemist die de mooiste bloemen verzorgd of een weddingplanner om alles in goede banen te leiden dan ben je bij hen aan het goede adres. Ze hebben de leveranciers namelijk niet alleen op categorieën, maar ook op recensies en locaties gecategoriseerd om het voor jullie als bruidspaar zo overzichtelijk mogelijk te maken. Als jullie een leverancier denken gevonden te hebben kun je ze via de website gemakkelijk een gratis en geheel vrijblijvend berichtje sturen.

Een eigen trouwwebsite

Om het plannen van de bruiloft nog een stukje leuker te maken kwam Zankyou met de mogelijkheid om jullie eigen trouwwebsite te creëren. Jullie website is de perfecte manier om de gasten regelmatig op de hoogte te houden van het verloop van jullie bruiloft. Zo kunnen jullie hier de RSVP-lijst bijhouden, het programma delen, foto´s plaatsen, een playlist voor de bruiloft maken samen met jullie gasten en nog véél meer… Daarnaast kun je de website helemaal indelen én vormgeven zoals je zelf!

Ben jij nieuwsgierig en wil je uitzoeken of Zankyou bij jou past? Neem dan eens een kijkje op de website of download de app.

Happy weddingplanning!

Verliefd & Verloofd | 10 & 11 november 2018

By | Blog, Geen categorie

Inmiddels is het alweer iets meer dan 2 weken geleden dat we een te gek weekend hadden met elkaar! We zijn meer dan trots op wat we samen met alle leuke deelnemers hebben neergezet. We kunnen dan ook nog even lekker nagenieten met deze super toffe aftermovie welke goed weergeeft hoe de sfeer was.

Lichtjes, heel veel lichtjes, fantastische deelnemers en heel veel verloofde mensen. Kortom een dag waarbij je veel inspiratie op kon doen voor je trouwdag!

Speciale dank aan Pure Films voor de prachtige video beelden!

Trouwen en het uit handen geven van taken

By | Blog, Geen categorie

Yes!! Het is eindelijk zo ver, je kan de bruiloft gaan plannen. Alle ideeën, de inspiratie die al is opgedaan kan nu worden uitgevoerd.
Dit kan best overweldigend zijn, want er komt veel kijken bij een bruiloft. Locaties bezoeken, ceremonie vastleggen, gastenlijst, uitnodigingen, logistiek, catering, en noem het maar op.

In deze blog willen we laten zien dat het oké is en ook heel fijn is om niet alles alleen te hoeven doen. Door het verzamelen van een sterk team wordt het plannen van de bruiloft vele malen leuker.

Maar hoe beslis je welke onderdelen je uitbesteed? Dit willen we in 3 stappen gaan vertellen.

1. Waar zijn jullie goed in?
Wat zijn de talenten die jullie al bezitten? En bijna nog belangrijker, welke taken zijn leuk om op je te nemen? Want de onderdelen die veel moeite en stress kosten zijn het makkelijkste uit te delen.

2. Wat vinden jullie belangrijk tijdens de dag?
Waar ligt de focus op tijdens jullie trouwdag? Staat de ceremonie centraal of juist de momenten als borrel en het dineren? Door te noteren wat het belangrijkste aan de bruiloft is, kan je prioriteiten stellen qua budget of het inhuren van professionals. De ene vind bloemen belangrijker dan de ander. En het ene stel wil graag oud hollandse spelletjes en de andere weer dineren aan lange tafels onder honderden lampjes. Zijn jullie gek op muziek, overweeg dan om overdag life muziek te laten spelen. Hebben jullie een chique dag met een black tie dresscode? Dan is de locatie en de styling zeker een element om bij stil te staan. Of zijn jullie dol op de natuur en voelt het gek om in een statige plek te trouwen? Dan wil je graag een mooie sfeer neerzette buiten. Per onderdeel kan je bedenken hoeveel prioriteit die moet krijgen en of er dan evt ook meer budget voor moet komen om dit te kunnen verwezenlijken.

photocredits: Anna Delores Photography

3. Hoeveel tijd is er?
Trouwen jullie op korte termijn of hebben jullie een lange voorbereidingstijd? Want dit kan nét het verschil maken. Op korte termijn is het lastig om veel decoratie onderdelen te verzamelen en kan dit fijn zijn om aan een ander over te laten. Veel stylisten hebben namelijk grote voorraden of kunnen gemakkelijk aan mooie items komen. Tevens hebben ze vaak meubels of items te huur en ben je alweer flink geholpen. Ben je grafisch heel goed onderlegd, maar heb je weinig tijd om naast al het andere over een X aantal weken de kaarten de deur uit te doen? Overweeg dan om dit uit handen te geven, je kan vast met de ontwerper sparren over al je ideeën en samen tot wat moois komen.

4. Welke taken laat je aan een professional over?
Taken overlaten aan een professional kan soms lastig zijn, want je het immers zelf goed voor ogen hoe alles eruit komt te zien. Maar houd in gedachten dat deze personen zijn gespecialiseerd op hun eigen vakgebied. Dus ze komen vaak met zoveel meer dan je zelf had kunnen bedenken.

Maar wat kan je eigenlijk allemaal overlaten aan professionals? Want je kunt het zo gek niet bedenken, of er is iemand die er verstand van heeft.
Om jullie een beetje op weg te helpen hebben we het onderstaande lijstje v.s. gemaakt, per onderdeel kan je dan zien wat jullie voorkeur heeft:

Locatie afhuren v.s. trouwen in de tuin/natuur
Stylist inhuren v.s. DIY styling
Dj v.s. afspelen van een Spotify lijst
Bloemist v.s. Boeket zelf maken
Fotograaf inhuren v.s. Een bekende laten fotograferen
Ceremoniemeester inhuren v.s. familie of vriend vragen
Zelf/familielid bakt v.s. Bakkerij
Make up specialist v.s. zelf je make-up doen
Haar specialist v.s. zelf je haar doen
Grafisch ontwerper/kalligrafie specialist v.s. zelf kaart maken
Trouwauto huren v.s. eigen auto gebruiken
Weddingplanner v.s. Eigen bruiloft plannen
B&B huren v.s. Klaarmaken in eigen huis of ouders
Babs inhuren v.s. Een familielid/vriend vragen om te spreken
Kaart laten ontwerpen v.s. Kaartje online bestellen of zelf ontwerpen

Blijf tijdens het plannen van de trouwdag vooral dicht bij jullie zelf. Waar worden jullie blij van, wat mag absoluut niet ontbreken tijdens de bruiloft en wat voor eigen feel kan er gebracht worden aan de dag?

photocredits: Anna Delores Photography

JAAAA….. We zijn er!

By | Blog

Wauw we zijn er gewoon een beetje stil van. Nou ja, stil!? We staan eigenlijk te stuiteren van enthousiasme. We hebben zoveel positieve reacties gekregen op de aankondiging van Verliefd & Verloofd. Echt heel gaaf om te horen dat iedereen er zo’n zin in heeft.